| Autor |
Wiadomość |
|
Napisane: 19.08.2009 [09:16]
|
|
siatkowkanet
|
Próbowałem zainstalować rozszerzenie na serwerze z obsługą memcache.
Wykonałem kroki instalacyjne podane w dokumentacji:
"Pobierz wtyczkę z TER i zainstaluj. W zależności od trybu pracy wybierz odpowiednią konfiguracji opisaną w następnej sekcji.
Jeśli zdecydujesz się na instalację standalone edytuj plik typo3_src/index.php i dodaj pod linią error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE); poniższy kod:
require_once(’typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php’);"
Po wykonaniu powyższych czynności, na stronie wyświetlają się błędy:
"Warning: require_once(/home/praca/castorama/castorama/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/class.tx_evo_nginx_boost.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php on line 9
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/praca/castorama/castorama/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/class.tx_evo_nginx_boost.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php on line 9"
Próbowałem również ustawić ścieżkę na bezwględną: require_once(’/home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php’);
Dlaczego w wyświetlanych błędach ścieżka wygląda w następujący sposób: /home/praca/castorama/castorama/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/class.tx_evo_nginx_boost.php ?
Czy powinienem jeszcze gdzieś zmienić ustawienia ścieżki?
|
|
Napisane: 10.09.2009 [13:50]
|
|
bart
Twórca tematu
|
Hej
Przepraszam za zwloke ale cos nie dostalem info na miala 
Rozwiazanie jest proste. Usun plik tx_evo_nginx_boost_index_conf.php z typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evo_nginx_boost_index_conf.php
Nastepnie jak juz dodasz require_once w index.php to zrob UPDATE w konfiguracji wtyczki evo_nginx_boost. Nowy plik zostanie wygenerowany.
Do TER poszla wtyczka z naszego serwer developerskiego, stad pojawil sie plik konfiguracji dla innego serwisu.
Pozdro
|
|
Napisane: 19.09.2009 [02:17]
|
|
siatkowkanet
|
Zainstalowałem wtyczkę ponownie. Niestety w katalogu evo_nginx_boost nie ma pliku tx_evo_nginx_boost_index_conf.php. Wykonanie update w konfiguracji wtyczki również nie spowodowało wygenerowania tego pliku. W załączniku do tej wiadomości znajduje się screen listy plików, które znajdują się w katalogu evo_nginx_boost.
Oto błędy, jakie w tej chwili są wyświetlane na stronie:
Warning: require_once(/home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evo_nginx_boost_index_conf.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php on line 6
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evo_nginx_boost_index_conf.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/e-tenis.pl/public_html/typo3conf/ext/evo_nginx_boost/tx_evonginxboost_index.php on line 6
Załącznik
Untitled-1.jpg (Typ pliku: image/jpeg, Rozmiar: 17.69 kilobajty) — 22 pobrania
|
|
Napisane: 19.09.2009 [08:27]
|
|
bart
Twórca tematu
|
Upewniej sie ze w konfiguracji masz zaznaczone to co widac w zalaczniku.
Nastepnie upewniej sie ze TYPO3 ma prawa do zapisu w tym katalogu.
Nastepnie wcisniej 2x UPDATE we wtyczce.
Jak nie pomoze daj znac.
|
|
Napisane: 19.09.2009 [10:22]
|
|
siatkowkanet
|
Katalog wtyczki ma ustawione chmod 0755 - podobnie jak katalogi wszystkich pozostałych wtyczek.
Po pierwszym naciśnięciu przycisku "Update" pojawia się pole "Upodate needed" (załącznik). Po drugim naciśnięciu tego samego przycisku - pole to znika.
|
|
Napisane: 19.09.2009 [11:49]
|
|
bart
Twórca tematu
|
No to trzeba zbadac error loga bo jesli ponizszy warunek jest spelniony, czyli masz w polu extendTypo3indexphp ustawione 1
if (TYPO3_MODE=='BE' && $GLOBALS['TYPO3_CONF_VARS']['EXTCONF'][$_EXTKEY]['extendTypo3indexphp'])
tx_evo_nginx_boost::extendTypo3indexphp(false);
to
wykona sie ta funkcja
static public function extendTypo3indexphp($extendIndex = false)
{
$file = str_ireplace('class.tx_evo_nginx_boost.php', 'tx_evo_nginx_boost_index_conf.php', __FILE__);
$confArr = $GLOBALS['TYPO3_CONF_VARS']['EXTCONF']['evo_nginx_boost'];
$confArr['class.tx_evo_nginx_boost.php'] = __FILE__;
file_put_contents($file, "<?php\n$CONF = ".tx_evo_nginx_boost::array_php_code($confArr).";\n?>");
}
która musi utworzyć plik konfiguracji.
Jesli nie tworzy to albo nie spelnia sie warunek ale pokaze jakies bledy w error logi.
Zeby sie upewnic czy spelnia sie warunek sprobu dodac echo "text" do funkcji
static public function extendTypo3indexphp
|
|
Napisane: 20.09.2009 [10:27]
|
|
siatkowkanet
|
W jaki sposób mogę sprawdzić errorlogi?
Dodałem echo("text"); do funkcji extendTypo3indexphp. Rozumiem, że plik konfiguracyjny tworzy się po naciśnięciu "Update"? Jeśli tak to nie zaobserwowałem wyświetlenia się "text" po naciśnięciu "Update" w BE.
|
|
Napisane: 20.09.2009 [10:38]
|
|
bart
Twórca tematu
|
Powinienes miec dostep na serwerze do error loga.
Jesli nie pojawilo sie zadne echo to dodaje echo albo die pod lnia
if (TYPO3_MODE=='BE' && $GLOBALS['TYPO3_CONF_VARS']['EXTCONF'][$_EXTKEY]['extendTypo3indexphp'])
|
|
Napisane: 19.11.2009 [08:50]
|
|
sczanie
|
Ja mam podobny problem mój hosting nie obsługuje nginx ale ma uruchomioną obsługę memcache i po zrobieniu wszystkich czynności jak napisane w manualu pojawia się błąd...
Parse error: syntax error, unexpected '&' in /home/xxx/domains/domain.pl/public_html/index.php on line 43
Czym jest to spowodowane i jak włączyć evo_nginx_boost?
Życie jest zmianą... Jeśli przestaniesz się zmieniać, przestaniesz żyć.
|
|
Napisane: 19.11.2009 [09:32]
|
|
bart
Twórca tematu
|
pokaz co masz na lini 43 w index.php?
|