Tematy bez nowych odpowiedzi

Jak wymusić generowanie linków w niedomyślnym języku via TS?

Autor Wiadomość
Napisane: 18.12.2008 [12:29]
biesior
admin
Twórca tematu
Ellou

Mam taką zagwózdkę, jak w adresie strony jest parametr &L=1 to przełącza na język uid:1 (dajmy na to angielski, to oczywiste) i content jest angielski i linki są anglojęzyczne w realURL...

Ale jak ustawię w TS:
TYPOSCRIPT
config.sys_language_uid = 1

To po wywołaniu strony BEZ parametru &L=1 content mam angielski (prawidłowo), ale linki w menu generują się po polsku (źle)

Jak zmusić HMENU, żeby renderowało linki w języku określonym w config.sys_language_uid ???

Mój Muminek, moja Ula odeszła icon_frown.gif [']
Napisane: 19.12.2008 [09:53]
biesior
admin
Twórca tematu
Dopisek: po pierwsze korekta, problem nie wynikał z obiektu typu HMENU, ale z konfiguracji RealURLa, rozszerzenie generuje link na podstawie numeru uid języka przekazanego za pomocą parametru L w adresie strony. Jak napisałem wcześniej, jeśli parametr nie był ustawiony wówczas przyjazne linki były tworzone z tytułów w domyślnym języku... Na szczęście można to obejść (poprzez sztuczne podstawienie parametru L nawet jeśli nie znajduje się on w adresie...

hm to nie takie łatwe jak się okazuje, ale również nie takie straszne, gdy się wie. Należy zainteresować się podtablicą '_DOMAINS' w konfigu RealURL'a więcej informacji i przykładowy kod znajdziecie w dokumentacji EXT'a

(thx for this tip to Dmitry Dulepov)

Mój Muminek, moja Ula odeszła icon_frown.gif [']