| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Napisane: 02.07.2008 [09:35]
|
|
|
colin
Twórca tematu
|
Ok jak przełączę na tą nową kopię to dzieje się takie coś www.bahai.grandmedia.pl - nie wyświetlają się dobrze polskie litery i problem ze skalowaniem obrazków Kurde, a przecież stara baza danych jest edentyczna z tą nową! Może chodzi o to że mam nowszą wersję mysql? Nie wiem... Pomóżcie proszę! [Ten temat był edytowany 1 razy. Ostatnio 02.07.2008 o 09:36.] |
|
Napisane: 02.07.2008 [11:02]
|
|
|
kss
admin
|
colin napisał/a Ok jak przełączę na tą nową kopię to dzieje się takie coś www.bahai.grandmedia.pl - nie wyświetlają się dobrze polskie litery i problem ze skalowaniem obrazków Kurde, a przecież stara baza danych jest edentyczna z tą nową! Może chodzi o to że mam nowszą wersję mysql? Nie wiem... Pomóżcie proszę! Kodowanie spróbuj rozwiązać wstawiając do pliku typo3conf/localconf.php: PHP $TYPO3_CONF_VARS['SYS']['setDBinit'] = 'SET NAMES latin2;'; Ze skalowaniem podejrzewam, że dalej masz źle ustawioną ścieżkę do imagemagick. Podłączając się do starej bazy odczytujesz ścieżki do przeskalowanych plików znajdujących się na nowym serwerze w katalogu typo3temp/. Możesz sobie zrobić test i skaskować zawartość (same pliki - nie katalogi) typo3temp/. Wówczas nawet po przełączeniu na starą bazę nie pojawią Ci się obrazki. Wejdź do "install->image processing" i porób testy. |